Ιούνιος 2015
Editorial | Θέσεις Εργασίας | Σεμινάρια | Εκδηλώσεις | Το CDO προτείνει |
Editorial
 
Το καλοκαίρι έρχεται μαζί με δράσεις και ευκαιρίες

Μαζί με τη σχολική χρονιά 2014-2015 που ολοκληρώνεται μέσα στον Ιούνιο, με τις προαγωγικές εξετάσεις των μικρότερων τάξεων και τις πανελλήνιες ή εισαγωγικές για τους τελειόφοιτους, ολοκληρώνεται και ένας κύκλος εργασίας του Career Development Office

Διανύοντας τον 33ο μήνα ζωής, το CDO δρά με αποκλειστική μέριμνα την στήριξη & ανάπτυξη της επαγγελματικής ζωής των αποφοίτων, διασυνδέοντάς μας ενεργά με την αγορά εργασίας, και ενισχύοντας τις δεξιότητές μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και επειδή οι αριθμοί πάντα βοηθούν στην οπτική αλλά και ουσιαστική αντίληψη των θεμάτων που αναλύουμε:

  • 600+συναντήσεις με αποφοίτους.
  • 84 τοποθετήσεις στην αγορά εργασίας
  • 16 συναντήσεις - σεμινάρια του Κύκλου Επαγγελματικής Ανάπτυξης [Χτίζω το Βιογραφικό μου, Προσεγγίζω την Αγορά, Προετοιμάζομαι για Συνέντευξη, Δικτυώνομαι, Χρησιμοποιώ το LinkedIn αποτελεσματικά, Νέες Ισορροπίες στην Αγορά Εργασίας, Personal Branding]
  • 12 εκδηλώσεις επαγγελματικής θεματολογίας [Διέξοδος στην Κρίση - Μονοπάτια Ελπίδας, The Change Factor - Αλλάζω Δημιουργικά, Σύγχρονα Επαγγέλματα με Ουσία και Μέλλον, Δεξιότητες που Οδηγούν στην Επιτυχία, Η Τέχνη της Επικοινωνίας και της Διαπραγμάτευσης στην Πράξη, Μετά το Πτυχίο η Επόμενη Μέρα, ενεργή συμμετοχή στο Alumni Day'13,'14, '15, εορτασμός 1ης, 2ης και σύντομα και 3ης χρονιάς CDO].

Mέσα στο 2015, διοργανώθηκε η εκδήλωση "Μετά το Πτυχίο. Η Επόμενη Μέρα" αφιερωμένη σε νέους - κυρίως - αποφοίτους που καλούνται να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα μετά το πρώτο τους πτυχίο, για εργασία ή περαιτέρω σπουδές. Σε αυτή την εκδήλωση είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε παραπάνω από 90 αποφοίτους στον χώρο του ΣΑΚΑ, και μας τίμησαν εξαιρετικοί ομιλητές με την παρουσία τους και με τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας. Αν πατήσετε πάνω στον τίτλο της εκδήλωσης θα μπορέσετε να δείτε κάποιες ομιλίες από την εκδήλωση αυτή. Επίσης έγινε και ένα νέο σεμινάριο για τη χρήση του LinkedIn, το "LinkedIn Basics", με σκοπό να ξεκλειδώσουμε κάποια μυστικά στην αποτελεσματική χρήση αυτού του εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης. 

Όλα αυτά θα τα δούμε πιο αναλυτικά μέσα στο Newsletter μας, αλλά και στο νέο τεύχος του Ερμή που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.

Η υποστήριξη των αποφοίτων μας στη διεκδίκηση θέσεων εργασίας είναι μία καθημερινή προτεραιότητα για εμάς. Την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα είμαστε στο OTE Academy, για να στηρίξουμε για δεύτερη χρονιά το Re-generation project του World Economic Forum. Τα Internship programs που δημιουργούνται από οργανισμούς είναι αμέτρητα. Τα περισσότερα αυτή την περίοδο είναι ήδη σε φάση ροής ή ολοκλήρωσης, αλλά δείτε το πρόγραμμα της Vodafone που γίνονται ακόμα αξιολογήσεις, και το πρόγραμμα του LibraGroup που ξεκινάει από νωρίς να αξιολογεί νέα ταλέντα για κάθε χρονιά, για ευκαιρίες εργασίας ανά τον κόσμο.

 

Θερμές ευχές για ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι,

 

Ξένια Πασχοπούλου '91
Υπεύθυνη CDO

 

 

Δείτε το bulletin του ΣΑΚΑ Αρχείο
© 2015 Career Development Office Powered by Converge
DISCLAIMER | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Career Development Office
Υπεύθυνη: Ξένια Πασχοπούλου ’91
Σύλλογος Αποφοίτων
Κολλέγιο Αθηνών - Κολλέγιο Ψυχικού
Στεφάνου Δέλτα 15, 154 52, Π.Ψυχικό
Τηλ: 210 6722067, Fax: 210 6748844, e-mail: cdo@saka.gr
Χορηγός Επικοινωνίας: