Σεπτέμβριος 2015
Editorial | Θέσεις Εργασίας | Σεμινάρια | Εκδηλώσεις | Το CDO προτείνει |
Editorial
 
Το φθινόπωρο ήρθε

Σεπτέμβριος - μικρή πρωτοχρονιά. Μετά από ένα περιπετειώδες καλοκαίρι, ήρθε ο μήνας των αποφάσεων και των πράξεων. Μαζί με τα σχολεία που αρχίζουν, ξεκινάμε να κάνουμε σχέδια και να βάζουμε στόχους για το διάστημα που απομένει ως το τέλος της χρονιάς.

Η αγορά σιγά-σιγά επανέρχεται σε ρυθμούς σχεδιασμού επόμενων δράσεων, και μέσα σε αυτές είναι η προσέλκυση νέων ταλέντων για να επιτύχουν τους στόχους κλεισίματος του 2015 και έναρξης της νέας χρονιάς.

Τί έχει αλλάξει σημαντικά στην αγορά εργασίας και στις συνεργασίες; Υπάρχουν μικροί ορίζοντες - δοκιμαστικές περίοδοι και μεγάλη αβεβαιότητα για το πόσο και πως θα συνεργαστούν εταιρείες/οργανισμοί με επαγγελματίες/έμπειρους ή νέους στην αγορά εργασίας, τα κριτήρια αξιολόγησης της εργασίας των νέων επαγγελματιών είναι λιγότερο ελαστικά, πιο απόλυτα και η απόφαση για λήξη συνεργασιών είναι πολύ πιο εύκολη και ανώδυνη πια για τους οργανισμούς. Επίσης, συχνά οι οργανισμοί επιλέγουν νέους σε ηλικία επαγγελματίες, με μικρή σχετικά εμπειρία, βγάζοντας συχνά εκτός αξιολόγησης και συναγωνισμού τα δύο άκρα του φάσματος επιλογών τους, τους πολύ νέους σε ηλικία επαγγελματίες (22-24 ετών) που επιδιώκουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους και δεν έχουν καθόλου εργασιακή εμπειρία και τους μεγαλύτερους σε ηλικία επαγγελματίες (39+ ετών). Το ζήτημα της νεανικής εργασίας και της αντίστοιχης ανεργίας διερευνάται και αντιμετωπίζεται ως έναν βαθμό, τόσο με ιδιωτικές πρωτοβουλίες οργανισμών και προγράμματα μαθητείας που θεσπίζουν, σε συνεργασία με πανεπιστημιακές σχολές ή και ανεξάρτητα, όσο και μέσω ΟΑΕΔ με τα προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί για αναζητούντες εργασία και εργοδότες, ποικίλα προγράμματα με δυνατότητες επιδότησης για ανάπτυξη δεξιοτήτων, εκπαίδευση, λήψη συμβουλευτικών υπηρεσιών και εργασία. 

Επιθυμώντας να διερευνήσουμε τα αίτια που οι οργανισμοί επιλέγουν όλο και σπανιότερα να συνεργαστούν με επαγγελματίες άνω των 39 ετών, και οι επαγγελματίες σε αυτή την ηλικία συχνά δυσκολεύονται να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας, κάτι που δείχνει να μην έχει διερευνηθεί ακόμα ιδιαιτέρως, προχωράμε σε συνεργασία με την KPMG και δημιουργούμε ερωτηματολόγιο που θα αποσταλεί σε όλους τους ενεργούς επαγγελματικά αποφοίτους μας σε αυτό το ηλικιακό group (39+), μέσα στον Νοέμβριο του 2015.

Σας ευχαριστούμε για την ενεργή συμμετοχή σας στις δραστηριότητες του γραφείου μας και για την υποστήριξή σας από το ξεκίνημά μας.

Σας ευχόμαστε ένα δημιουργικό και δυναμικό φθινόπωρο.

 

Δείτε το bulletin του ΣΑΚΑ Αρχείο
© 2015 Career Development Office Powered by Converge
DISCLAIMER | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Career Development Office
Υπεύθυνη: Ξένια Πασχοπούλου ’91
Σύλλογος Αποφοίτων
Κολλέγιο Αθηνών - Κολλέγιο Ψυχικού
Στεφάνου Δέλτα 15, 154 52, Π.Ψυχικό
Τηλ: 210 6722067, Fax: 210 6748844, e-mail: cdo@saka.gr
Χορηγός Επικοινωνίας: